Network Menu

Om SWEA Frankfurt-Heidelberg

Om SWEA Frankfurt-Heidelberg e.V.

SWEA Frankfurt-Heidelberg startade 1995 och har ca 40 medlemmar, som bor i delstaterna Hessen och Baden-Württemberg samt i norra Bayern och östra Rheinland-Pfalz, vilket innebär att vi täcker ett stort upptagningsområde. Våra medlemmar är i alla åldrar och många är yrkesarbetande och/eller har småbarn. De flesta aktiviteterna äger rum i Frankfurt eller Heidelberg, där vi bl.a. går på teater, opera, bio och utställningar tillsammans. Vi besöker så gott som alla föreställningarna på English Theatre i Frankfurt, som  bjuder på utmärkt teater på engelska. Operahuset i Frankfurt har flera år i rad utnämnts till årets bästa operahus i Tyskland (Bestes Opernhaus in Deutschland) och erbjuder förstklassiga föreställningar.  Alte Oper, som är ett konserthus har ofta gästspel av stora internationella orkestrar av världsformat. Somliga biografer erbjuder filmer på originalspråk, vilket vi är glada för, så vi slipper höra dubbade röster. Längs med Main i Frankfurt ligger Museumsufer. Här finns de kända museerna uppradade som på ett pärlband och bjuder in till olika utställningar som t.ex. ”Städel” som har en konstsamling i världsklass, filmmuseet och arkitekturmuseet.

Heidelberg  är säkerligen en av Tysklands mest kända städer tack vare sitt enastående läge och sitt världsberömda slott. Den bästa utsikten över slottsruinen har man från den vackra promenadvägen Philosophenweg,  som utefter bergssluttningen löper parallellt med Neckar. Härifrån kan man också beundra den gamla stadskärnan med Alte Brücke och  Heiliggeistkyrkans spira.  Förutom Tysklands äldsta universitet och andra sevädheter bjuder staden på en enastående kulturell mångfald, alltifrån klassiska konserter i jugendstilbyggnaden Stadthalle och modernare rytmer i Karlstor och inte minst teater, opera och balett i vår nyrestauererade fantastiska teater.

Vi planerar att starta en business-grupp, där vi kommer att ta upp jobbrelaterade ämnen och där även interkulturella frågor/ämnen kommer att behandlas. Om du skulle vara intresserad av mer information om business-gruppen eller önskar få en inbjudan, så hör gärna av dig till Anita Kasper (ask(Replace this parenthesis with the @ sign)anka-consult.de).

Till våra fasta programpunkter hör våra tre bokcirklar. Dessutom har vi vårt mycket populära Stammtisch, där vi träffas på en restaurang i Frankfurt en gång i månaden för att prata och umgås över en bit mat och/eller dryck. Det här är också bästa tillfället för alla, som vill lära känna SWEA och Sweorna.

Ibland träffas vi spontant för att ta en promenad tillsammans och varje vår och höst brukar vi göra en lättare vandring i vacker natur.
Vi finns också på facebook och adressen till vår facebooksida, som är öppen för våra medlemmar, är: http://www.facebook.com/groups/104413756379320/.

Vi hoppas få träffa många svensktalande kvinnor i vårt upptagningsområde på våra aktiviteter.