Frankfurt

Leva & Bo i

Frankfurt am Main

fantastisk natur, bra skolor och sjukvård

Är du kanske på väg till Frankfurt? Har du funderingar kring livet i Frankfurt?

Just nu uppdaterar vi våra sidor – välkommen åter!

Kulturtips

SWEA Frankfurt

SWEA är en global ideell förening för svenskor och svensktalande kvinnor som är eller har varit bosatta utomlands. Genom att samla Sweor kring vårt gemensamma språk, vårt svenska ursprung och kulturarv blir SWEA både en…

Läs mer
SWEA Frankfurts sommarfest!

Äntligen kunde vi ses igen! Detta firades med god mat och massa skratt! Underbart att återförenas med våra kära medlemmar! [gallery columns="5" ids="1475,1473,1474,1472,1471"]    

Läs mer

Delstaten Hessen har otroligt mycket att erbjuda: från vandringar, wellness, utflykter till slott, borgar, paddling och arkeologiska fynd (romerskt kastell: Saalburg i Bad Homburg), barfotavandring i Bad Orb är bara några få av de saker som finns att upptäcka i Hessen.

Dela gärna med dig av dina smultronställen här i Hessen!

Utflyktsmål i Hessen:

KULTURTIPS

 

Frankfurt har mer än 30 muséer varav de mest berömda är Städel och Schirn. Därutöver erbjuder Frankfurt ett årskort ”Frankfurt Museums Card” till alla deltagande muséer.  Klicka på länken.  

Wiesbaden, Hessens delstatshuvudstad, har bl.a. en mycket stor Jugendstilsamling och konst av expressionister som Alexej von Jawlensky.

Mainz, delstatshuvudstaden i Rheinland-Pfalz är ca 30-45 minturer från Frankfurt. Här finns Gutenbergmuséet och även Kupferberg-muséet (Sekt och Champagne!)

Mellan 1899-1914 byggdes ett helt Jugendstilområde i Darmstadt den s.k. ”Künstlerkolonie Mathildenhöhe”, mycket värt ett besök.

Svenska organisationer

 

Välkommen till Svenska Honorärgeneralkonsulatet i Frankfurt a.M. som täcker förbundsdelstaterna Hessen, Rheinland-Pfalz och Saarland. För informationer, klicka på länken.  

Varmt välkommen till Svenska kyrkan Frankfurt a.M. Förutom gudstjänster, har vi barntimmar, samtalscirklar m.m.

Välkommen till Svenska skolan Frankfurt a.M. och Kassel. För informationer, klicka på länken.

N.N.


 

Frågor eller funderingar kring ett liv i Frankfurt?

N.N.